Går du og overvejer om du skal renovere dit gamle hus, så er et nyt tag mange gange det som kan pifte et hus rigtig meget op. En pris på et nyt tag kan variere meget, men afhænger af alt efter om du vælger om det skal være nyt tegltag, nyt eternittag, nyt ståltag eller om det skal være et nyt tag med betontagsten.

Nyt tegltag
Med et nyt tegltag, så vil en pris på et nyt tag variere fra 1700 kr. pr. kvadratmeter til 2300 kr. pr. kvadratmeter. Ønsker man et fast undertag i denne slags tag så vil det koste 450 kr. pr. kvadratmeter ekstra.

pris for et nyt tag

Nyt eternittag
En pris på et nyt tag med eternittag, kan variere fra 600 kr. pr. kvadratmeter til 700 kr. pr. kvadratmeter.

Dog skal det siges at dette kun er for bølgeeternittag, da prisen vil blive højere hvis man vælger at ligge sine penge i et nyt skifereternittag. Dette handler kun om udseende, da de begge har en levetid på 30 til 40 år.

Nyt ståltag
Hvis man i forvejen har et pap eller eternittag, så kan det blive billigt med et nyt ståltag, da det kan monteres direkte oven på og man ikke behøver at rive det gamle ned først. En pris på et sådant nyt tag vil koste mellem 800 kr. pr. kvadratmeter og 900 kr. pr. kvadratmeter, men hvis det gamle tag skal rives ned, så er prisen imellem 1600 kr. pr. kvadratmeter og 1700 kr. pr. kvadratmeter.

Nyt tag med betontagsten
Vælger man en løsning med betontagsten, så vil en pris på et nyt tag ligge imellem 1500 kr. pr. kvadratmeter og 2100 kr. pr. kvadratmeter.

Med dette tag er der faktisk mulighed for at spare nogle penge, hvis man ønsker at minimere sine omkostninger i forbindelse med en pris på et nyt tag. Hvis man vælger en betontagsten hvor der er mulighed for at lægge den uden undertag, så har man mulighed for at spare 300 kr. pr. kvadratmeter. Der findes forskellige slags betontagsten, så det handler egentlig mest om hvilken en man synes der passer bedst til ens behov og økonomi.

Hvad skal man være opmærksom på?
I forbindelse med en pris på et nyt tag, så er der en række faktorer som man skal være opmærksom på.

Hvordan skal designet se ud på ens hus og hvilke detaljer ønsker man sig at fremhæve. Ønsker man sig et ovenlys vindue så vil en pris på et nyt tag stige, da det er en merudgift for entreprenøren. Prisen på et ovenlys vindue varierer fra 4.000 kr. til 12.000 kr. Grunden til at der er så stor forskel på prisen er at den laveste pris er standard, hvorimod den højeste pris er med inddækninger, solafskærmning og lysninger.

Hvis man skal have kviste, så kan en pris på et nyt tag stige betragteligt, så det skal man være meget opmærksom på før man siger ja tak til hele pakken. Prisen for en ny kvist ligger imellem 35.000 kr. og 45.000 kr.  Det vil dog kunne øge salgsværdien af dit hjem i høj grad, da der både kommer mere lys ind i rummet, men at hjemmet også virker større.

En lille forøgelse af en pris på et nyt tag, er hvis man har skorsten. En skorstensfejer skal have mulighed for at besigtige din skorsten, hvilket kan gøres ved hjælp af stigetrin på taget, men prisen for dette er kun imellem 300 kr. og 400 kr. pr. trin, så det er ikke noget der kommer til at vælte dit budget.

Skorstenen skal ofte renoveres, når man er i gang med at renovere sit tag, da det vil se dumt ud med et nyrenoveret tag og en gammel skorsten. En pris på renovering af skorsten vil ligge på 5.000-20.000 kr. alt afhængig af hvor meget der skal laves.

Samlet pris på nyt tag
Den samlede pris for et nyt tag kan hos de enkelte håndværkere variere utroligt meget, men derfor findes der hjælp at hente for dig, til at indhente det bedst mulige tilbud.