Der er – og har altid været – et rigtigt stort fokus på, hvad vores varer koster. Vi vil allerhelst spare, hvor vi kan, og kan vi købe et produkt til en billigere pris, så gør mange af os det, også selvom det går på kompromis med kvaliteten af varen. Hvad mange dog ikke tænker over er, at det på længere sigt godt kan betale sig at give lidt ekstra for den pågældende vare mod, at kvaliteten samtidig er højere. Ved at betale ekstra for en højere kvalitet holder varen som regel også i længere tid, og på den måde kan man på sigt spare rigtig mange penge. Et eksempel på hvor det altid kan betale sig at vælge kvalitet frem for pris er, når det kommer til sikkerhedssko.

Sikkerhedssko er lavet til at beskytte vores fødder i arbejdssituationer, hvor fødderne er ekstra udsat for tunge genstande eller varme, olie, syre etc.

For at kunne betegne og forhandle en sko som værende en sikkerhedssko, skal den være sikkerhedsgodkendt. At en sikkerhedssko er sikkerhedsgodkendt og dermed er en officiel sikkerhedssko er dog langt fra ensbetydende med, at den varetager føddernes bedste interesse. Der er nemlig stor forskel på konstruktionen af de forskellige sikkerhedssko, og især pasformen kan være forskellig, både fra sko til sko og fra producent til producent.

Hvis man køber sikkerhedssko af dårlig kvalitet, så er der også stor risiko for, at skoene hurtigt går i stykker, især når man arbejder med hårdt fysisk arbejde, hvilket man ofte gør, når der er behov for at være iført sikkerhedssko.

Vælger man derimod at købe sikkerhedssko af høj kvalitet, kan man ligeledes forvente, at skoene er mere modstandsdygtige og kan klare mere slid. I det hele taget skal en sikkerhedssko af høj kvalitet holde til meget, før den bliver slidt op.

En anden klar fordel ved at købe sikkerhedssko af høj kvalitet er, at skoene ofte er designet på en måde, at de har en langt bedre pasform end sikkerhedssko af ringere kvalitet, og samtidig er skoene som regel også meget lettere og mere behagelige at have på, fordi man fra producentens side af ikke har sparet på kvaliteten af materialerne, der er blevet brugt til at fremstille skoen.

Så er du en af de mange danskere, der jævnligt køber nye sikkerhedssko, så kan du varmt anbefales at kigge dig godt for på markedet, og så slipper du heller ikke udenom, at det er en rigtig god ide at være villig til at betale lidt ekstra for skoene mod at få en bedre kvalitet for pengene. Dine fødder vil i hvert fald elske dig for det!

hksdk