Når du skal sælge en brugt bil, kan det være en god idé at opsøge hjælp til at vurdere, hvordan det gamle køretøj skal prissættes, så det giver mening. Ikke alle har en idé om, hvad der er rimeligt, når det kommer til salg af deres brugte bil. Og det kan også være rigtigt svært, hvis man ikke ved noget om biler. Her følger en lille oversigt over ting, der kan spille ind, når du skal sælge din brugte bil.

Postnummer

Ja, du kan forvente regionale forskelle på, hvor meget folk er villige til at betale for en brugt bil. Desuden kan købers postnummer spille ind, da dette kan have indflydelse på, hvor meget køber skal betale i bilforsikring. Og dette kan, i sidste ende, godt have effekt på, hvor mange penge han/hun er villig til at hive op af lommen.

Mærke

Ja, det er måske en såkaldt ’no-brainer’, men her kommer den alligevel. Mærket af din bil er selvfølgelig af kæmpe betydning, når den skal sælges som brugtvogn. Ikke blot fordi det siger noget om pris og kvalitet, men også fordi købere jo tit er ude efter et bestemt mærke eller en bestemt model. Hvor nem din bil er at sælge er i høj grad afgjort af mærket.

Model

I direkte forlængelse af overstående spiller din brugte bils model også ind, når det kommer til salg. Nogle modeller af biler er mere populære og har bedre ry end andre – Også selv om det er inden for samme mærke. Det er godt at forbedrede sig på, at købere af brugte biler jo alle er på udkig efter forskellige ting.

Årgang

Endnu en åbenlys faktor: Årgang, den brugte bils alder. Har du tøffet rundt i bilen i 10 år, eller købte du den for 3 år siden? Jo ældre en brugt bil er, des mere kan man forventes at skulle gå ned i pris. Medmindre man selvfølgelig er ude i, at skulle sælge en fin, velholdt veteranbil. Populært sagt er brugte biler ”lige gode” efter 12 år – Altså lige meget værd. Det er jo en sandhed med modifikationer, ikke desto mindre skal du være forberedt på, at det kan være svært at sælge en bil, der er over 12 år gammel specielt dyrt.

Dette var blot nogle af de faktorer, der spiller ind, når din brugte bil skal sælges og prissættes. Held og lykke med salget.

sælg brugt bil